Vossenjagers sluiten seizoen 2013-2014 in stijl af

In stijl is het Zoetermeerse seizoen 2013-2014 afgesloten. Allereerst was daar van Homoet die in de laatste jacht niet alleen zijn koppositie met succes verdedigde maar en passant erin slaagde om de laatste jacht winnend af sluiten. Hiermee kreeg de competitie een verdiende winnaar want wie erin slaagt om vanaf jacht 6 de koppositie te consolideren moet niet alleen over sterke benen bezitten maar vooral stalen zenuwen hebben. De Hagenees begon het seizoen als gevolg van een blessure kwakkelend maar wist zich geleidelijk aan  te verbeteren. Alle verwoede pogingen van zijn naaste concurrenten Bos en van Steekelenburg ten spijt om hem op de knieën te dwingen, hij hield zijn ogen open, het hoofd koel en bezweek niet.

In het begin van de competitie was het stuivertje wisselen aan de top met Bos en van Steekelenburg maar de immense druk die dit met zich meebrengt bleek beide mannen uiteindelijk toch te veel. Zou het in de vossenjacht op hardrijden alleen aankomen dan had er dit seizoen geen maat gestaan op van Steekelenburg. Turbo Stefan maakte dit seizoen zijn bijnaam meer dan waar. Als hij de turbo erop gooide was het voor de ander jagers alle hens aan dek om in het spoor van de ontketende gerberakweker uit Zevenhuizen te blijven. Helaas voor van Steekelenburg koos hij niet altijd het juiste moment om de turbo erop te gooien en ook het geploeter door de modder ging hem aanvankelijk wat moeizaam af. Wanneer deze smulpaap erin slaagt om komende zomer wat minder tijd aan de barbecue door te brengen, om zodoende zijn spoiler tot beschaafde proporties terug te brengen, zal hij volgend seizoen wellicht ook in de modder niet bij te benen zijn. Bos leek lang mee te kunnen doen in de strijd om het podium maar een lekke band gooide in de 12e jacht roet in zijn eten. Gedesillusioneerd besloot hij 2 laatste jachten te laten lopen en vertrok richting Spaanse zon om zich daar alvast voor te gaan bereiden op komend seizoen.

De top 3 van seizoen 2013-2014

Nu was het de immer slim rijdende Jeroen Janssen die zowaar de 3e plek in de eindstand voor zich opeiste. Je ziet die Janssen nauwelijks tijdens de koers maar zie maar eens van hem af te komen als de vos in zicht komt.

In de laatste jacht lieten de mannen van de Zoetermeers toerclub nog maar eens zien wat voor aanwinst ze zijn dit seizoen voor het peloton. Kopman Ruijs reed weer ijzersterk maar miste ook nu weer een controle. Ook vader en zoon Kappetein schuwden de aanval niet en zelfs Patrick Coers liet zich in de laatste jacht veelvuldig van voren zien, zou onze sitebeheerder te laat gepiekt hebben dit seizoen?

In de laatste jacht van dit seizoen, uitgezet door Aad Scholten, liet ook Dick van Dijke zien dat hij in de modder met de beste mannen mee kan. Sterker nog, uitzetter Scholten had een schier onberijdbaar dijkje gevonden ten oosten van Pijnacker en daar waar een ieder te voet door de blubber moest slaagde veteraan van Dijke er als enige in om op de fiets te blijven, chapeau hiervoor!

In de finale van de laatste jacht hadden een aantal van deze mannen zich verzameld in een sterke kopgroep die  met gezwinde spoed richting het clubhuis reed. Scholten had in de finale nog een zoekpijl geplaatst die de complete kopgroep, natuurlijk incluis Roskamp, om de tuin wist te leiden. Nou ja, bijna de gehele kopgroep want van Homoet zat nog fris genoeg om te beseffen dat er iets niet klopte. Hij trok zijn eigen plan, een teken van lef want gewoon het spoor van van Steekelenburg volgen was al ruimschoots genoeg geweest voor de eindzege. Zoals gezegd liet hij zich niet om de tuin leiden en zodoende pikte hij wel de laatste controle, in de achtertuin van Ton Moers, mee. Een verdiende overwinning voor hem waarmee hij seizoen in stijl afsloot.

Wie het seizoen ook in stijl afsloot was onze voorzitter.


De man had het helemaal naar zijn zin bij de prijsuitreiking. Onder het genot van een biertje, broodjes kroket,en frikandel ging hij helemaal los in de rol van, een soort van, stand up comedian. Wat kan die man lullen, naar eigen zeggen wel 5 kwartier in een uur. (En dat terwijl zijn echtgenote vindt dat hij thuis vaak zo zwijgzaam is)

De ene na de ander prijs werd door de voorzitter verzonnen en menigeen werd in de bloemetjes gezegd. Een aparte vermelding was er voor de dames en heer van TVZ 77 die dit seizoen op zo’n geweldige wijze de bardiensten deden op zondagochtend.

Ook voor hen was er prachtig boeket bloemen geschonken door “lotsofflowers’ van van Steekelenburg (waarvoor hartelijk dank Stefan!)

De Top 3 van het eindklassement werd door huissponsor fietskledingvoordeel.nl nog eens voorzien van prachtige prijzen. Ook hiervoor zeggen wij hartelijk dank aan Martijn en zijn kompanen.

Douwe Dapper.

TVZ 77, Bedankt voor de gastvrijheid, op naar het volgend seizoen!

Bestuur Vossenjacht Zoetermeer.

Uitslag jacht 14 Eindklassement H.A.K na jacht 14 G.E.K. na Jacht 14
Foto’s van de laatste jacht

 

Advertenties

6 gedachten over “Vossenjagers sluiten seizoen 2013-2014 in stijl af

 1. Douwe bedankt! Genoeg gezeken afgelopen winter! En zoals Patrick zegt: dat drie wekelijkse gedoe in Frankrijk in de zomer is gewoon fietsvakantie.

 2. Wil je volgens jaar ook meedoen in de top van het klassement koop dan een Stevens Cyclocross fiets
  Ik heb er toevallig nog 1 staan waarmee vele overwinningen zijn behaald.

 3. Heerlijk om weer een tijdje NIET je modderfiets te hoeven schoonmaken. Maar over een maand of twee gaat het weer kriebelen. Nou ja, eerst een paar klinkende overwinningen op de weg boeken en dan zal ik die vossenjachtboeven volgend seizoen weer een poepie laten ruiken!

  • “Een poepie laten ruiken” Je karretje wordt in de poep gereden volgend seizoen
   Eerst maar eens een goede bbq zomer

  • Als stalen ros volgend seizoen kampioen wil worden dan moet hij nu al beginnen met het formeren van een team. Een goede start is het geven van een zomer bbq voor zijn aankomende knechten! We zien de uitnodiging wel tegemoet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.