Primeur voor de Jong!

31457592302_2d3a2966e8_z_d

Erg vaak stond Ronald de Jong nog niet aan de start van een vossenjacht dit seizoen maar in zijn 2e jacht van dit jaar pakte hij wel de hoofdprijs. Helemaal verrassend is dit niet want de kenners hadden al in eerdere jachten gezien dat de Jong een aardig stukje kan hardrijden en dan met name wanneer het onverharde terrein werd opgezocht. En onverhard terrein was er genoeg in de alweer 7e jacht van het jaar. De jacht was vakkundig uitgezet door Patrick Coers, een pluim voor de uitzetter is hier wel op zijn plaats. Onterecht was dan ook het rumoer na afloop omdat de start niet zou kloppen. Niets is minder waar, lees de reglementen er maar op na, de start in Seghwaert was perfect . Ja, er was een listig lusje maar de pijl die door o.a. Haagsche Frans en de dames Verstegen en de Jong werd gevolgd stond wel degelijk correct. Voor meer info hierover, vervoeg u bij de reporter..


Hierdoor miste een omvangrijke groep al direct 2 controles en was hiermee op slag kansloos. Ook kansloos voor de overwinning was een groep coureurs die in het Bergschenhoekse Bos de gok namen om niet terug te gaan om de originele route via het ruiterpad te volgen.  Pech voor hen want hier stond wel degelijk de blauwe controle. Uitzetter Coers had zo ongeveer ieder stuk onverhard in de buurt van de Rotte opgenomen en uitgerekend in dit stuk een controle gezet. Ook weer goed gedaan dus. Co de Koning pakte als eerste het juiste spoor op maar o.a. Kappetein , Bos en Ronald de Jong keerden om en volgden het spoor van  “Piko”de Koning.

Via het Balijbos werd koers gezet richting de fietsbrug naar het Westerpark. Daar was de ene Ronald (de Jong) de andere Ronald (Kappeteijn) te snel af en pakte zo zijn 1e zege in een vossenjacht. Kappetein deed overigens prima zaken voor het klassement doordat de concurrentie verzaakte. Hij staat nu dan ook riant aan de leiding en lijkt hard op weg op zijn zoon als eindwinnaar op te volgen. Maar laat hem nog niet te vroeg juichen, Erik Bos zit , zoals altijd, nog op het vinkentouw. Antoon Milatz gaat in de kerstvakantie op trainingskamp in Drenthe en hij beloofd vuurwerk voor de jachten in het nieuwe jaar en bij van Homoet komt de echte vorm ook altijd pas in januari.

Komende jacht wordt uitgezet door de neven Marco en Pieter Scholten. Deze mannen staan garant voor een wederom fraaie jacht. Kom dus allen naar het clubhuis zondagochtend en waag uw kans. Afgelopen zondag werd een record van maar liefst  61 inschrijvers genoteerd. Een fraai resultaat en een bewijs dat het vossenjagen leeft in Zoetermeer. Aangezien er zondag toch ook nog een paar erkende jagers ontbraken kan het zomaar gebeuren dat komende zondag het record van 61 starters opnieuw wordt gebroken.

Douwe Dapper.

N.B: het verslag van Douwe heeft even op zich laten wachten omdat hij zondag ook nog volop bezig was met de nodige voetbalwedstrijden. ( en de biertjes na afloop) En ja, het was een mooie zondagmiddag.

Zoals bekend begint in Alkmaar de victorie!

podium-123

Uitslag Jacht

geletrui

Stand

rosetrui

Stand Dames

foto

Foto’s

strava-logo

Strava FlyBy

Advertenties

5 thoughts on “Primeur voor de Jong!

 1. Het was een supermooie jacht, dat was zeker. Maar duidelijkheid geven over hoe je een jacht moet uitzetten is wel wenselijk. Over voetpaden rijden is not done, een emmer links zetten dan slachten ze je in de volgende speech. Over een snelweg rijden is diskwalificatie maar is nog nooit toegepast.
  Weten we het nog? Laat mij de volgende jacht maar uitzetten 😦

   • ondanks nadrukkelijke waarschuwingen vooraf, toch op het asfalt van de Oostweg gaan rijden is heel dom en gevaarlijk. Als je voor je flikker gereden wilt worden moet je dat lekker zelf weten. zou je zo denken.

    Echter….Je brengt daarmee ook het voortbestaan van de vossenjacht in gevaar. En daar worden we echt een beetje pissig van. Heb je geen zin om je fiets vuil te maken of kun je een stukkie onverhard niet aan? Dan is de vossenjacht niets voor jou!

 2. Hoe weet die Douwe nou dat Milatz op trainingskamp gaat in Drenthe?? Daar rijden alleen 65 plussers rond….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s