Veteraan Veth is sterk, alert en wint!

23740250085_faa20e505e_z_d

De exacte leeftijd van Sjaak Veth blijft een goed bewaard geheim maar dat de nestor van de Excelsior formatie een stukje kan fietsen was bij uw verslaggever al wel bekend. Maar hard fietsen alleen is bij de Zoetermeerse vossenjacht niet altijd toereikend voor de winst . Het komt ook aan om op het juiste moment de juiste keuze te maken en dat deed Veth goed in deze 8e jacht van het seizoen. Toen de kopgroep een onmogelijk stuk land in werd gestuurd bij de afslag Zevenhuizen was Veth zo slim om de modder te ontwijken en omhoog te klimmen naar het talud langs de A12 dat een stuk beter berijdbaar was dan de drab daar beneden. Daar waar menig jager zich vastzoog in de modder kon Veth zijn weg wel vervolgen en reed hij in het spoor van Bos en Kappetein, die al een controle hadden gemist, richting Zoetermeer om zodoende als eerste te arriveren. Na Veth was het zowaar Martijn Mutsaers, die de modder bij Zevenhuizen had ontweken maar wel de laatste controle meepikte, die de tweede plek voor zich opeiste voor Pieter Dijkshoorn .

Een verrassend podium bij deze jacht uitgezet door de neven Marco en Pieter Scholten. De mannen maakten hun faam meer dan waar want het was wederom een fraaie jacht, zorgvuldig uitgedokterd door neef Pieter. Na een rondje kris, kras door  Zoetermeer stond de 1e controle opgesteld op het terrein van Bode Scholten achter een paar vrachtauto’s. Vervolgens was er  een rondje over het terrein van transportconcern met een 2e controle in de fietsenstalling. Deze controle was iets te moeilijk voor de snelle mannen vooraan. O.a. Bos, Kappetein (zowel vader als zoon) en Aad Scholten zagen neef Marco in het zicht staan en lieten de fietsenstalling links, nou ja in dit geval rechts, liggen en misten zodoende de (houten) controle.

De meeste mannen hierachter reden wel het rondje door de fietsenstalling wat de snelle mannen op een dure misser kwam te staan De jacht ging verder langs de A13 (Opmerking van de redactie: moet de A12 zijn, Douwe was wellicht de weg kwijt door de zware stukken land) richting Zevenhuizen, onderweg werd ook nog de blauwe controle meegepikt. In de buurt van Waddinxveen hadden beide uitzetters een onmogelijk stuk land gevonden waar ze de jagers doorheen stuurden. Fietsen was op een gegeven moment onmogelijk geworden, sommige fietsen werden wel 2 x zo zwaar van alle modder die aan de fietsen bleef kleven. Een eindje verder bij de afslag Zevenhuizen werd dit nog eens dunnetjes overgedaan, hier was fietsen helemaal onmogelijk geworden. Het was dus hier dat de slimme Veth de juiste keuze maakte en de basis voor zijn overwinning legde.

Een mooie en verdiende overwinning en een klassement dat enigszins werd opgeschud door de misser van Kappetein en het falen van de nr.2, Antoon Milatz. De fietsende koster had zich terdege op deze jacht voorbereid en hiervoor kosten noch moeite gespaard. Zo had hij vrijdag voor de jacht zijn kapotte achterwiel met een speciale bode naar de Fa. Rose in Bocholt (Duitsland) laten brengen om het te laten repareren. Dezelfde dag nog repte de bode zicht terug naar Benthuizen om het gerepareerde wiel tijdig bij Milatz af te leveren. Aan het materiaal lag het dus niet dit keer, nee het was de druk die Milatz de das omdeed. Het is ook niet niks als je jezelf opeens terug vind op de 2e plaats in het klassement en denkt dat je serieus mee kan doen om de prijzen. Milatz bezweek onder de druk, hij zag onderweg een stel toerfietser van TFC  Boskoops Glorie aan voor de kopgroep van de vossenjacht en besloot alles in het werk te stellen om deze “kopgroep” te achterhalen. Meter voor meter kwam hij dichterbij en bij het binnenrijden van Boskoop achterhaalde hij de groep om er vervolgens achter te komen dat geen van de rijders hem bekend voorkwam. Toen hij vervolgens ook nog eens zag dat de hele meute in het tricot van Boskoops Glorie was gestoken realiseerde hij zich dat hij fout zat. Milatz keerde om en, gelukkig voor hem, vond hij weer het juiste spoor om vervolgens ruim een half uur na de winnaar bij de vos te arriveren. Een ervaring rijker en een illusie armer…

Wederom had een grote meute jagers de moeite genomen om naar het clubhuis te komen, maar liefst 58 inschrijvers melden zich bij inschrijvers Lemckert en Coers. Geen Nico Offerman dit keer, Nico was dag ervoor hard gevallen en was niet in staat om uit bed te komen.    Sterkte Nico!!

Wie ook ontbrak was Jewel Verstegen, deze jongedame had de voorkeur gegeven aan een kerstrecital van school.jewel

Tja Jewel, het draait in het leven om keuzes maken maar bedenk wel dat de vossenjacht (ten alle tijden) voorgaat!!

Voorafgaande aan de start gaf de immer welbespraakte voorzitter, samen met zijn bevallige assistent Milatz,  een lesje  vossenjagen.  Dit speciaal voor de Piko brigade uit Nootdorp die nog weleens in de war raken van de diverse pijlen. Nou ja,  de meeste mannen van de Piko brigade snappen perfect hoe het werkt maar ze hebben met ene van Heijningen een nogal hardleerse leerling in hun midden. Ruud denkt nog steeds dat elke pijl met een Z eronder een zoekpijl is…..Toch knap dat hij alsnog als 25e finishte.

Van HeijningenDe komende 2 weken is er geen vossenjacht, de eerstvolgende afspraak is op 8 januari in Aalsmeer voor de jacht van John van Santen en Martijn Mutsaers.( Wellicht is neef arco tegen die tijd weer nuchter..)

Verzamelen bij de sponsor, nadere info volgt.

Over de sponsor gesproken, de komende weken is er uitverkoop bij http://www.fietskledingvoordeel.nl met fraaie aanbiedingen. Je kan een bezoek aan de showroom in Aalsmeer combineren met een rondje Haarlemmermeer om alvast pijlen te zoeken voor 8 januari, volgens beide uitzetters is de route al geheel uitgepijld. Doe er dus je (fietskleding)voordeel mee.

Op oudejaarsdag  is de traditionele oliebollentocht bij de toerclub Zoetermeer, uitgezet door de grootste oliebol van allemaal (grapje) Patrick Coers himself.

Start om 10.00 uur.

Namens het bestuur wens ik u allen fijne kerstdagen en een gezond en vooral mooi fietsjaar toe.

Douwe Dapper.

Bij deze wat beelden van de jacht van zondag.er zit een klein bukje in op 4 minuten, ligt niet aan je pc of verbinding, gewoon verder laten lopen. Btw, zondag zaten er in de jacht ook enige bugs in, heb nog niet eerder zoveel moeten lopen met een fiets van 39 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

podium-123

Uitslag Jacht


geletrui

Stand


rosetrui

Stand Dames


strava-logo

Strava FlyBy

Advertenties

3 thoughts on “Veteraan Veth is sterk, alert en wint!

 1. fantastisch verslag van Douwe. Doet recht aan de zwaarte van de jacht en de geslepenheid van de mannen die het dagpodium bekleedden.

  Haarfijne analyse overigens van de downfall van de fietsende koster te Benthuizen. Pijnlijk ook. Moet ie maar eens wat meer op de baan in Amsterdam gaan trainen! 🙂

 2. Zeker weer een topverslag van die Douwe. Tja, De A12 of A13, What The F**K maakt het uit?
  Wel opvallend dat hij geen woord heeft gewijd aan het teleurstellende presteren van Roskamp die totaal uitgewoond en op grote achterstand binnenkwam. Hij droeg dit keer een Excelsior shirt, hij zat zeker af te stoppen voor Sjaak.

  • Douwe voelde inderdaad haarfijn aan dat Roskamp deze keer belangrijk werk op de achtergrond verrichtte. Met de klinkende zege van Sjaak tot gevolg. Missie geslaagd dus voor de Excelsior boys!

   Van “totaal uitgewoond” was overigens geen sprake. Roskamp is – zoals alle Excelsior mannen – zo fit als een jonge Noorse god.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s