Vossejagers volbrengen de “Drenthe 200”

Uw verslaggever Douwe sprak in zijn laatste verslag al over het feit dat Milatz wat extra kilometers maakte. Alsof de jacht al niet zwaar genoeg was. Maar gisteren kwam de aap uit de mouw. Samen met de Groenteboer Van der Kooy was de Fietsende Koster naar het hoge noorden afgereisd voor Drenthe 200, een 200 km lange veldrit door, zoals de naam al zegt, Drenthe. Ze waren daar in het gezelschap van niet de minste namen. Zo stonden ook de oud renners Gert Jacobs, Maarten den Bakker en Bart Voskamp.

Terwijl menig Vossejager geniet van de gedwongen winterstop lieten de beide Benthuizenaren hun benen spreken. Beide heren verkeren momenteel in blakende conditie en wilde dat dus tonen in deze “supervossejacht”. Aan de benen lag het niet maar het materiaal van Milatz liet hen in de steek met als gevolg een gebroken derailleur bij De Koster. En omdat de heren de 200 km niet lang genoeg leek maakte ze een uitstapje naar het Friese Appelscha om het euvel te verhelpen. Ondanks dit euvel wisten de beide heren deze monstertocht te volbrengen en finishte na ruim 12,5 uur in het zadel gezeten te hebben in het inmiddels donker geworden Roden, waarvan we zelfs bewegende beelden hebben weten te bemachtigen via een lokale verslaggever.

Hulde voor deze presentatie van beide heren. Via een betrouwbare bron hebben we reeds vernomen dat de Voorzitter ook zijn felicitaties heeft geuit naar beide heren en meteen contact heeft gezocht met de organisatie om volgend jaar een zestal emmers langs het parcours te mogen zetten.Dus mocht je de komende tijd denken dat één van de heren verkeerd rijdt, dan weet je nu beter.

Advertenties

2 thoughts on “Vossejagers volbrengen de “Drenthe 200”

  1. Pet af voor de groenteboer en de koster. Het gerucht gaat dat Milatz nu alleen nog maar op zijn buik kan slapen vanwege de zadelpijn

    • Dat lijkt me best oncomfortabel slapen voor ons Antoon. GertJan heeft overigens nergens last van. Die gozert heeft naar verluid zelfs eelt op z’n rug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s