“Kappie” hard op weg naar eindzege.

stefan_mirroiRonald Kappetein behaalde zijn 2e zege van het seizoen en is daarmee hard op weg om zijn zoon Stefan op te volgen als eindwinnaar. Met nog 2 jachten te gaan heeft hij een comfortabele voorsprong op de concurrentie en niets lijkt erop dat hij dit nog uit handen gaat geven. In de 10e jacht van het seizoen, uitgezet door Jochem Tap, wist hij wel het goede spoor op te pakken nabij Palenstein. Hij deed dit samen met zoon Stefan en Gijsbert Scholten. Terwijl de rest van het peloton ruim 10 minuten aan het zoeken was naar de vervolgpijlen reden de 3 gezamenlijk een heel eind weg en bouwden een enorme voorsprong op. De achterblijvers hadden in Palenstein wel een paar pijlen opgepakt maar dit bleken, ironisch genoeg, pijlen te zijn van Kappeteins jacht. En dat was nota bene de  1e jacht van het seizoen. Goed krijt heeft die Kappie gebruikt!

Het winterse weer had het uitzetter Tap niet makkelijk gemaakt, ook verderop in de jacht moesten de jagers menig keer heen en weer rijden alvorens het goede spoor op te pakken. Al met al viel het nog mee en wisten de meeste jagers uiteindelijk de vos ook weer te vinden. Het duo Kappetein had vooraan gezelschap van Gijsbert Scholten die zich wilde revancheren voor zijn magere prestatie van vorige week. Uw verslaggever heeft daar nog enige woorden aan gewijd in zijn verslag en deze woorden hadden de lange Scholten duidelijk op scherp gezet. Volgens eigen zeggen was hij de grote aanjager van de kopgroep en hadden beide Kappeteins moeite om zijn wiel te houden. Let wel, dit is wat Scholten in een telefonisch interview achteraf aan uw reporter meldde, de lezing van Kappies r. na afloop was een tikkeltje anders..

Toch had Scholten dit keer de zege voor het grijpen doordat hij onderweg wat wist te snijden en, in gezelschap van Martijn Mutsaers, het goede spoor wist op te pakken. Helaas voor beide mannen reden ze de witte controle in Rokkeveen voorbij.

Jammer voor Scholten, komt hij een keertje als eerste bij de vos, maar mist hij een controle. Ondertussen was Stefan Kappetein lek gereden en zette Kappie sr. zijn tocht naar de vos alleen verder voort. Uiteindelijk had hij genoeg voorsprong om zijn 2e zege van het seizoen te kunnen pakken. Bij de achtervolgers had zich een grote groep gevormd die gezamenlijk richting de vos reed. In de slotfase voerde Roskamp het tempo op, vastbesloten om dit keer de sprint van de achtervolgers  te winnen. Jeroen Jansen vond dit niet snel genoeg gaan en nam ook nog eens over maar uiteindelijk was het van Homoet die het rapste naar de vos toe reed.

Voor de start werd Karin de Jong door het hele clubhuis toegezongen vanwege haar 48e verjaardag. De spreekstalmeester van dienst, Milatz dit keer, verkondigde echter dat ze nog net aan de” goede kant” van de 50 zat! Tja, gelukkig is hij alleen vieze voorzitter en geen penningmeester…

Laura met de Pikomannen

Laura met de Pikomannen

Ook was er een mooi gebaar van de volledige Piko ploeg uit Nootdorp. Ruud van Heiningen mocht namens de gehele Pikobrigade een orchidee uit de Pikokwekerij overhandigen aan alle leden van het vossenjachtbestuur en de kantine vrijwilligers.  Nog veel mooier was dat hij namens alle Pikomannen aan  Laura vd  Kooij een cheque van maar liefst € 360 mocht overhandigen. Hiermee kan Laura, dochter van groenteboer Gert Jan,  wel een paar weken naar Oostenrijk om daar deel te nemen aan de special olympics.  Grote klasse Pikomannen!

Douwe Dapper.

Uitslag Jacht

Uitslag Jacht

Stand

Stand

Stand Dames

Stand Dames

Foto's

Foto’s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s