Rob Ruijs verrassende winnaar Nootdorpse jacht.

13339568_1170546662989551_3237851853958197772_nRob Ruijs heeft de 11e jacht van het seizoen op zijn naam geschreven. Verrassend omdat Ruijs weliswaar hard kan rijden maar niet vaak voorin wist te eindigen dit seizoen. Afgelopen zondag was alles anders, zo reden de snelle mannen de groene controle voorbij, en wist ook menigeen de houten emmer niet te vinden. Ruijs dus wel en omdat hij Patrick Coers in de finale wist voor te blijven pakte hij weer eens een prijs mee. De fraaie jacht, uitgezet door Nootdorpers Ruud van Heijningen en Rene de Visser, had maar liefst 52 jagers naar het clubhuis gelokt. De winterse omstandigheden deerden de bikkels niet en onder aanvoering van de Pikomannen werd naar de start gereden. Het peloton was nog geen 200 meter van het clubhuis weg of er ontstond de nodige commotie omdat de fiets van de leider in het klassement, Ronald Kappetein, dienst weigerde. Gelukkig voor de klassementslijer was de rest van het peloton zo sportief om te wachten zodat Kappetein zijn gloednieuwe Specialized kon inruilen voor een oud brikkie van Frans Lemckert. Kappie kon hierdoor toch van start om zijn koppositie te verdedigen. Na de start werd natuurlijk richting Nootdorp gereden met controles  op het erf van BBQ specialist de Visser en bij de Pikokwekerij. Via Ypenburg werd richting het kantoor van TV West gereden om het alom gevreesde stuk onverhard langs de A4 mee te pakken. Gelukkig voor de jagers was er dit keer geen sprake van onverhard, door de vorst was het land keihard en daardoor goed bereikbaar. De mannen vooraan stoven door het land heen en zagen daarbij de groene emmer over het hoofd. Hiermee werden ze op slag kansloos voor de dagzege. Van Homoet keerde na een paar kilometer nog wel om maar dit was tevergeefs. De vogel (van Heijningen) was al gevlogen met de groene emmer.. Vooraan was het niet eenvoudig om alle controles te vinden, de houten emmer in park Cronestein werd slechts door een man 10 opgemerkt. En dat terwijl de Visser de omgeving van emmer nog had gemarkeerd met een welriekend geurspoor…

Ruijs en Coers wisten dat ze goed zaten toen zij er wel in slaagden om de houten emmer te vinden, op dat moment lag er nog geen knijper in. Ook Gijsbert Scholten gooide als een der eersten zijn knijper in deze emmer. De lange van Oosterheem had vervolgens de overwinning voor het grijpen maar hij slaagde er niet in om het juiste spoor naar de vos te vinden. Via de Weipoort reed hij naar Gelderswoude, wat hij verder heeft uitgespookt is onbekend. Wel bekend is dat hij pas om ongeveer half twee bij zijn huis aan de Gouderakstraat arriveerde. Na de zeperd van een week geleden was de desillusie bij Bertje dit keer zo mogelijk nog groter. Gelukkig dat hij nog op wat psychische bijstand van zijn vriend Roskamp kon rekenen zodat hij niet de hele zondag met een deken over zijn hoofd getrokken in bed heeft doorgebracht. Overigens was hij niet de enige die de vos niet wist te vinden, achter de namen van zo’n 8 jagers prijkt een DNF in de uitslag.

Kappetein had op het “fietsie van De Lem “ de nodige moeite om de snelle mannen bij te houden, hij  moest af en toe ook stoppen om zijn wiel vast te draaien. Gelukkig voor hem wist de concurrentie hier niet van te profiteren en kon hij zijn voorsprong zelfs vergroten. Hij mag, zo goed als zeker, zondag de wisselbeker van zijn zoon Stefan overnemen en hij kan alvast een mooi plekkie voor de bokaal zoeken in zijn huiskamer aan de Pernisstraat.

Komende zondag de laatste jacht die wordt uitgezet door Jeroen Jansen en Frank van Rijn. De laatste komt zelfs zaterdag per privé jet uit Zwitserland gevlogen om Jansen te assisteren bij het uitzetten. Een jacht van Jansen is altijd de moeite waard, geen der uitzetters maakt van het uitzetten zo’n studie als Jeroen “in het wiel”. Kom en geniet van een echte Jansenjacht, na afloop is de prijsuitreiking en de afsluiting van dit seizoen. Natuurlijk onder het genot van de nodige versnaperingen waarvoor onze voorzitter deze week al de nodige inkopen heeft gedaan.

Douwe Dapper.

podium-123

Uitslag Jacht

geletrui

Stand

rosetrui

Stand Dames

strava-logo

Strava FlyBy

Advertenties

2 thoughts on “Rob Ruijs verrassende winnaar Nootdorpse jacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s