“Kappie” Kampioen!

Ronald Kappetein is de verdiende eindwinnaar geworden van het vossenjachtseizoen 2016 /2017. Hij volgt hiermee zijn zoon Stefan op, de winnaar van vorig jaar. Mooi voor Kappetein sr. dat de beker nog een jaar in de familie mag blijven. Vader Kappetein had voor de laatste jacht de hulp van zijn zoon Stefan ingeschakeld teneinde er alles aan te doen om de enig over gebleven concurrent, van Homoet, te kunnen bestrijden. Immers, een jacht uitgezet door Jansen en van Rijn, zou nog het nodige roet in het eten van de Kappies kunnen gooien. Direct na de start in het Buijtenpark was er al verwarring bij Kappie sr. toen hij bij het ingaan van het land zijn naaste opponent niet in de buurt zag. Deze was direct na de start niet rechtdoor gereden maar had gekeken of de heren uitzetters al niet direct een listig lusje ingebouwd hadden. Dit bleek niet het geval maar hij arriveerde wel zo’n beetje als laatste van het immense peloton, maar liefst 63 coureurs, bij het stuk land. Daar trof hij Kappetein aan die hem stond op te wachten en daarbij, in het gezelschap van zijn zoon, het complete peloton liet passeren. Omdat van Homoet direct na de start al een knijper had verloren ontstond er de nodige onrust bij beide Kappies. “Hij is blauw kwijt” riep zoon Stefan tegen zijn vader die zelf ook direct poolshoogte kwam nemen. Hiermee werd de toon van deze jacht gezet waarbij de naaste opponenten elkaar bijna niet meer uit het oog verloren. Verderop bij de Noord-Aa volgde het complete peloton het fietspad terwijl er toch echt een pijl rechtsaf het land in stond richting het pad dat naar het Noord-Aa paviljoen leidt. Uitgerekend Kappetein en van Homoet zagen deze pijl niet over het hoofd en reden  het land in, natuurlijk gevolgd door Kappetein jr. en nog een paar coureurs. Na wat gezoek naar de juiste route en ook nog op het dwaalspoor gebracht door een  groene “nep”emmer,duurde het even voordat deze mannen het spoor richting de Meerpolder weer op wisten te pikken. Ondertussen was het grote peloton, die dus een heel stuk route hadden gemist (helaas zonder controle), al lang en wel in Stompwijk waar het overigens bij het bekende tunneltje zoeken was naar de juiste route. Dit omdat een boze Stompwijker blijkbaar nog een rekening met uitzetter, en oud-Stompwijker, Jansen had te vereffenen. De “vriend” van Jansen had zondagochtend de nodige pijlen weggeveegd en hier en daar ook wat linten van de struiken gerukt. Gevolg, een dolend peloton dat heen en weer door Stompwijk reed, ook de achterblijvers Kappetein en co raakten hier het spoor volledig bijster. Na lang gezoek werd dan toch de route richting het clubhuis opgepakt alwaar Jansen met de 1e controle (geel) van de jacht stond.

Via Leidschenveen werd de route van vorige week opgepikt en werd richting de Kniplaan gereden . Daar stonden  de blauwe en groene emmer in het land langs de A4. De chaos was hier compleet, jagers kwamen uit alle hoeken en gaten aangereden om de knijpers in de emmers te deponeren. Hierna werd opnieuw richting het clubhuis gereden, nu stond daar van Rijn met de 4e, rode, emmer. Sommige jagers gaven er hier de brui aan en gingen alvast aan het bier in de kantine maar de meerderheid vervolgde toch de route op weg naar de 5e, wit, en laatste controle.(hout)

Uiteindelijk bleek Martijn van der Ham de snelste man van de jacht, althans hij was als 6e bij de vos maar blijkbaar wel met alle controles. Ferdinand Jansen, “de zoon van”, werd knap 2e voor Charles Aangenendt.

Na afloop werden de jagers getrakteerd op broodjes kroket en frikadel, om deze weg te kunnen spoelen werden er ook de nodige consumpties aan Bacchus geofferd. Kortom, het was feest in de kantine, zeker toen voorzitter Roskamp het woord nam en de huldiging aankondigde. Allereerst werden alle dames naar voren geroepen. Uit handen van de rondemister Gijsbert ”Mr. Handsome” Scholten kregen de dames een cadeautje van de huissponsor fietskledingvoordeel.nl

en een bos bloemen van “Lots of Flowers”. Ook waren er bloemen voor het duo Offerman & Lemckert voor het verrichten van de nodige hand -en spandiensten en voor de vrijwilligers die de kantine bemannen en iedere zondag weer klaar staan met koffie, thee en andere versnaperingen. Hulde voor deze vrijwilligers zonder wiens inzet een club als Zoetermeer ’77 niet kan bestaan. Daarna was het tijd om de kampioen van dit seizoen te huldigen.

Kappie beklom , gekleed in een rood-wit-blauwe trui de hoogste trede van het podium geflankeerd door van Homoet(2e) en Erik Bos (3e). Hiermee werd een uitermate succesvol vossenjachtseizoen afgesloten. Maar liefst 113 vossenjagers hebben dit seizoen deelgenomen aan de competitie, gemiddeld stonden er per jacht zo’n 50 jagers aan de start. De geruchten gaan dat Roskamp (naast voorzitter  ook penningmeester) binnenkort voor langere tijd op trainingskamp gaat…..

Het bestuur van de Zoetermeerse Vossenjacht dankt de sponsors voor hun bijdragen, de vrijwilligers voor hun inzet  en de Zoetermeerse Toerclub voor de gastvrijheid en natuurlijk jullie, Zoetermeerse vosssenjagers, voor je deelname.

Tot zondag 29 oktober (uitgezetet door Kappetein) bij de start van het volgend seizoen! Dan zijn er weer 14 jachten, incl.  24 december en oudjaarsdag (uitgezet door Coers)

Douwe Dapper

Uitslag Jacht

Uitslag Jacht

Stand

Stand

Stand Dames

Stand Dames

Foto's

Foto’s

Strava FlyBy

Strava FlyBy

Advertenties

2 thoughts on ““Kappie” Kampioen!

  1. Nog nooit zo’n come back gemaakt na een nog nooit vertoonde dramatische seizoenstart. Het vossenjachtseizoen had nog wel wat langer mogen duren.
    Het was fantastisch dit jaar; volgend jaar nog meer deelnemers dan hebben we verkeersbegeleiders nodig :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s