Start Vossenjachtseizoen op 12 november. (met een nieuwe voorzitter…)

Het Zoetermeerse vossenjachtbestuur heeft bekend gemaakt dat het nieuwe seizoen op zondag 12 november van start zal gaan bij Zoetermeer 77. In totaal staan er 12 jachten gepland, de finalejacht is op 28 januari. Ook dit jaar mogen er 2 resultaten worden geschrapt en wordt het klassement opgemaakt over 10 jachten. Patrick Coers zet op oudejaarsdag de jacht uit. Coers maakt al jaren het parcours voor de traditionele oliebollentocht van Zoetermeer 77, dit keer wordt dat gecombineerd met een ongetwijfeld spectaculaire vossenjacht. Een betere manier om het jaar uit te luiden kan uw verslaggever zich niet voorstellen.

Ook de dag voor kerst kunnen de vossenjagers aan de bak, de heren Ex-Voorzitter en van Homoet zetten dan een jacht uit. (al is het nog even wachten of Ex-Voorzitter vrijaf krijgt van zijn echtgenote die dag)

De openingsjacht op 12 november wordt uitgezet door de winnaar van afgelopen seizoen, Ronald Kappetein. Het schijnt dat Kappie al de gehele zomer in de weer is geweest om een geschikt parcours voor deze jacht te zoeken. Zo is hij afgelopen weekend in de buurt van Haarlem gesignaleerd, of dat met zijn vossenjachtparcours had te maken kan uw verslaggever helaas niet melden.

Met 4-man sterk doen we vandaag mee aan GoH (Grasfalt om Haarlem) #GoH

Een bericht gedeeld door Toervereniging Zoetermeer ’77 (@toezoe77) op

Het seizoen kan dus van start en daar had het bestuur geen ingewikkelde vergaderingen voor nodig. Maar goed ook want voorzitter annex penningmeester Ex-Voorzitter heeft zijn aftreden aangekondigd. Niet dat de rest van het bestuur nu in zak en as zit, er is immers een zeer capabele “vieze” voorzitter in de persoon van Antoon Milatz. Wie de kas gaat beheren leest u binnenkort, eerst maar eens de kas inspecteren. Het schijnt dat Roskamp recentelijk een zeer ruime en uiterst luxe automobiel van Italiaanse makelij heeft aangeschaft, de vraag is dus of de kas nog net zo goed gevuld is als na afloop van het uiterst , financieel, succesvolle afgelopen seizoen.

Kandidaten om het bestuur te komen versterken kunnen zich melden bij Milatz. Houd wel rekening met een zeer kritische ballotage commissie!!

Uw verslaggever zocht onlangs Ex-Voorzitter op aan de Goudkust in Oosterheem om uit diens eigen mond te horen wat de reden is van zijn aftreden. Er deden namelijk allerlei geruchten de ronde waar uw verslaggever nu niet nader op in wil gaan, het is zeker niet zijn bedoeling om deze inwoner van Oosterheem in diskrediet te brengen. Nee, de belangrijkste reden is dat Ex-Voorzitter , die onlangs de respectabele leeftijd van 50 jaar bereikte, eindelijk eens werk wil gaan maken van zijn carrière in de verzekeringsbranche. Hij is overgestapt naar zo’n beetje de grootste rechtsbijstandverzekeraar van het land en wil er echt voor gaan. Om zich hierop voor te bereiden heeft hij de hele zomer op de fiets doorgebracht en niet gewerkt om zodoende uitgerust aan de bak te kunnen verschijnen bij zijn nieuwe werkgever. Het kan toeval zijn maar sinds Roskamp bij dit bedrijf in dienst is getreden zijn er iedere ochtend diverse radiospotjes van dit bedrijf op radio 1 te horen, en dat op “prime time”. Het kan niet anders of Roskamp heeft hierin overduidelijk de hand.

Voordeel van zijn aftreden is dat hij zich niet meer druk hoeft te maken om zijn, inmiddels befaamde en beruchte, praatjes vooraf aan de jachten. Het schijn dat deze praatjes hem zoveel energie kostten dat hij zicht eigenlijk nauwelijks meer met de strijd om de ereplaatsen kon bezighouden.

Wie weet zien we hem dit jaar weer eens op het podium!

N.B: zonder uitzetters geen vossenjachtcompetitie, meld je dus aan bij Patrick Coers via fietspat@gmail.com als je een jacht uit wil zetten.

Douwe Dapper

Advertenties

2 thoughts on “Start Vossenjachtseizoen op 12 november. (met een nieuwe voorzitter…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s