Van Heijningen wint!!

(De wonderen zijn de wereld nog niet uit)

zdv10-pikosBij een vossenjacht is van alles mogelijk, wie er wint is van te voren niet te voorspellen. Je hoeft niet per definitie zo getalenteerd te zijn als een Verheijen of onze ex voorzitter(om maar eens iemand te noemen)om een vossenjacht te kunnen winnen. Je kan ook gewoon de avond van te voren zo ongeveer ladderzat je mandje in kruipen, ’s ochtends voor de start en met pijn in het hoofd, namens het Pikoteam, het hoogste woord voeren om na afloop er ook nog eens met de hoofdprijs vandoor gaan. Zie hier het verhaal van de meest getalenteerde, volgens hem zelf, in ieder geval de meest luidruchtige der Pikomannnen, Ruud van Heijningen.

De Nootdorper, in zijn jonge jaren nog in de running voor “Mr. Nootdorp”, pakte de winst voor maar liefst 4 andere Pikomannen. Dat de stemming er na afloop goed in zat bij de Nootdorpers was dus niet vreemd. Menig biertje werd aan Bacchus geofferd om deze historische overwinning te vieren. En dat, naar het schijnt, ook nog eens zonder list en bedrog al weet je dat met die van Heijningen eigenlijk nooit helemaal zeker. Door “slim”te rijden wist hij halverwege de jacht op kop te komen. Samen met o.a., toeval of niet, Pieter van Heiningen. Volgens Pieter reed Ruudje erg slim maar deed hij ook zijn werk in de kopgroep. In de finale was van Heijningen meedogenloos voor zijn Piko kompanen in de kopgroep. Zo stuurde hij vlak voor de finish een Pikomaat de verkeerde kant op en in de sprint naar de vos toe deinsde hij er niet voor terug om zijn beide Pikovrienden Arno Huiskens en Riep Benega de pas af te snijden om als 1e zijn ring om de vos te kunnen gooien. Jean-Paul Burgy en Franco Brouwer maakten het Pikofeest compleet door plaats 4 en 5 voor zich op te eisen.

De mooie jacht, uitgezet door Carlijne en Jochem Tap, had 53 starters naar het clubhuis gelokt onder wie 4 jeugdleden. Deze jeugdige toerders reden de route samen met de 2 oudgedienden, Offerman en Lemckert. Broer en zus Tap schotelden de jagers een pittige maar vooral mooie jacht voor. Vooraan waren het de gekende namen zoals Verheijen, Kappetein en van Eik die mede het tempo bepaalden maar uiteindelijk werd het toch vooral de jacht van de Pikomannen.

Pech was er voor Milatz en ook voor Martens. De vieze voorzitter Milatz, tevens penningmeester, kreeg halverwege de jacht materiaalpech. De “ koster van Benthutten” trapte met zijn ongekende kracht zo hard op de pedalen dat zijn achterpat het begaf en vervolgens afbrak. Pech voor Milatz maar gelukkig werd hij door dochterlief opgehaald. Ook Youri Martens had weer eens pech, Martens had zijn oude crossfiets weer te voorschijn gehaald maar daar kreeg hij al snel spijt van. Al na enkele meters weigerde zijn versnellingsapparaat dienst en was de jacht al voorbij. Het wordt toch eens tijd dat Martens gehoor gaat geven aan de adviezen van uw verslaggever…

Bij de 53 starters niet de ex voorzitter( Dhr. J.R. uit Oosterheem) Geheel bij toeval was uw verslaggever de ex voorzitter vorige week donderdagavond in een Haags etablissement tegenkomen alwaar hij zich, samen met zijn vrienden, te goed deed aan de nodige biertjes. Onder het genot van het gerstenat vertelde de ex voorzitter aan uw verslaggever over al zijn wilde fietsplannen voor dit seizoen. Wat er verder na die donderdagavond is gebeurd met de ex voorzitter is niet geheel duidelijk. Reden voor uw verslaggever om zondagmiddag eens te bellen naar Oosterheem.

Volgens de ex voorzitter had hij bedorven bier gedronken want hij was een paar dagen helemaal van het padje geweest. Wel vreemd dat zijn vrienden, die hetzelfde bier hadden geconsumeerd, wel gewoon aan de start verschenen….

Tja, wie weet staat hij zondag weer aan de start om zich eens flink te revancheren.

In de strijd om de koppositie in het algemeen klassement blijft het spannend. Met nog 2 jachten te gaan staat Pascal Verheijen nog altijd aan de leiding maar Ronald Kappetein zit hem op de hielen.

De voorlaatste jacht van het seizoen wordt uitgezet door Stefan van Steekelenburg en Pieter Dijkshoorn.

Douwe Dapper

UITSLAG 10E JACHT | STAND | STRAVA

Advertenties

3 gedachten over “Van Heijningen wint!!

  1. Van Heijningen in zijn jonge jaren bijna Mr. Nootdorp? Waren er geen andere kandidaten bij die verkiezing dan?

    • Bijna is net niet helemaal
      Gebroeders de Visser deden waarschijnlijk niet mee aan de Mr. Nootdorp verkiezing.Benieuwd wie er dan wel Mr. Nootdorp is geworden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.