Primeur voor Van der Breggen.

Stephan van der Breggen heeft de voorlaatste jacht van het seizoen gewonnen. Dit betekenende een primeur voor de Bleiswijker die nog niet zo lang deel uitmaakt van het peloton der vossenjagers.

Van der Breggen maakte samen met Kees-Jan Bos, Dick van Dijke en Henk Gijsenbergh deel uit van een kleine kopgroep die ontstond na een totale chaos in het Balijbos.

Wat was er gebeurd? De jacht leidde de jagers eerst over de nodige onverharde paden richting de Mandelabrug, het was daar dat van Homoet als eerste zijn knijper in de groene emmer gooide, gevolgd door Verheijen en de sterk rijdende nieuwkomer Bart Hazenkamp. Door flink te snijden wist een flinke groep jagers het ontsnapte trio te achterhalen om nog voor hen het beruchte ruiterpad in te gaan waar nauwelijks te fietsen viel. Het was aan het eind van dit ruiterpad dat de misère begon voor de meeste jagers. Het hele peloton reed vanaf het ruiterpad rechtdoor om uiteindelijk bij de Katwijklaan uit te komen. Daar raakte men het spoor helemaal bijster al was er een groep jagers die de Katwijklaan overstak richting Berkel. Daarbij volgden ze gele pijlen maar wel zonder een Z er onder.

Een andere groep jagers pikte pijlen van een eerdere jacht op en reden ook helemaal verkeerd. En weer een andere groep jagers pikte pijlen op die weliswaar bij deze jacht hoorden maar die wel de route terug naar de vos aangaven. Een paar jagers zagen in dat dit niet klopte en begonnen de route tegengesteld te rijden, geen eenvoudige opgave want ze raakten ook het spoor bijster en sommigen van hen wisten uiteindelijk de vos helemaal niet te vinden.

Zo kon het gebeuren dat een aantal jagers al om even 11 uur in het clubhuis was en dat uiteindelijk de laatste jager pas om kwart voor 1 weer in het clubhuis aankwam. Kortom totale chaos!!

Het kleine groepje met Gijsenbergh en kompanen was er uiteindelijk achter gekomen dat de route gevolgd moest worden door aan het einde van ruiterpad links af te slaan een wandelpad op, niet zo handig om hier voor te kiezen door de uitzetters want het werd de fietsers niet in dank afgenomen door de wandelaars..

Via Rokkeveen ging de route langs de snelweg naar het HSL traject. Daar stonden de gele en de houten emmer geposteerd. Terwijl Gijsenberg en Bos de houten emmer over het hoofd zagen waren van der Breggen en van Dijke beter bij de les, zij pikten wel de houten emmer mee. Ondertussen was er nog een groepje van een man of 8 achter gekomen welke route gevolgd diende te worden, zij gingen in gestrekte draf richting het HSL traject. Het overgrote deel van het peloton geloofde het wel en was inmiddels al naar de vos op zoek, ook dit bleek niet voor een ieder een vanzelfsprekende opgave. Vooraan achtte van der Breggen zich kansrijk al had ook hij enige moeite om na de laatste, rode, emmer de weg naar de vos te vinden. Achter van der Breggen werd van Dijke knap 2e. Leon Hofman was de rapste bij de achtervolgers en werd 3e vlak voor Verheijen. Deze deed toch goede zaken want zijn naaste rivaal, Kappetein, had bij de HSL hout gemist en zag hierdoor zijn achterstand op de koploper verder oplopen.

Van Steekelenburg deed, als uitzetter, goede zaken. Met 45 punten erbij stoomt hij op naar de 3e plaats in het klassement. Suggesties van enkele jagers om de uitzetters niet met 45 punten te belonen maar ze in plaats daarvan 45 punten aftrek te geven vonden bij het bestuur geen gehoor.

Het goede nieuws is dat beide uitzetters, Pieter Dijkshoorn was de andere uitzetter, volgend seizoen de gelegenheid krijgen zich te revancheren voor deze jacht. Ze mogen dan opnieuw aan de bak..

A.s. zondag is alweer de laatste jacht van het seizoen. Verheijen lijkt hard op weg om Kappie te onttronen als kampioen maar de zege is nog niet helemaal binnen. Achter deze mannen zijn er nog diverse gegadigden voor de 3e podiumplek. Aangezien Henk Gijsenbergh, samen met Sjaak Veth, de laatste jacht uitzet, maakt hij dit keer een serieuze kans op een podiumplek.

Kom zondag allen naar het clubhuis voor de finale van seizoen. Snackbar de Vette Hap is ook aanwezig, voor iedere jager wacht na afloop een broodje frikadel en/of kroket.

Douwe Dapper.

UITSLAG JACHT 11 | STAND NA JACHT 11 | JACHT 11 OP STRAVA

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Verslagen 2016 - 2017 door Patrick . Bookmark de permalink .

Over Patrick

Wielertoerist over asfalt, gravel, kasseien en ander ongein op de racefiets, CX of MTB . In de winter fanatiek Vossejager. Korfbalcoach die zelf geen bal raak kan gooien maar het wel beter denk te weten. Oud Theatertechnicus nog boordevol verhaal vanaf het zijtonneel.

Een gedachte over “Primeur voor Van der Breggen.

 1. Goed verslag Douwe,
  Mooie winnaar ook,
  Mooie jacht trouwens,
  Mooie duidelijke pijlen met een Z eronder,
  Soms een lintje te weinig?
  Er was hier en daar ook een lintje weg?
  Mooi weer was het ook,
  Maar toch wel jammer dat a.s. zondag de laatste is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.